وي افزود: با پايان يافتن مطالعات و کاوشهاي نجاتبخشي در اين محوطه هيأت باستانشناسي بررسي و شناسايي در محوطه سد هايقر که هنوز در مرحله مطالعات است را آغاز کرد.
توفيقيان از شناسايي سازه آبي متعلق به دوره اسلامي در محوطه سد هايقر طي بررسيهاي اوليه خبرداد و درباره اقدامات انجامشده در محوطهدرياچه سد تنگاب، تصريح کرد: از بررسي و شناسايي در پنج نقطه درياچه سد تنگاب سه محوطه باستاني مربوط به اوايل و اواخر ساساني و اوايل اسلامي شناسايي شد.
به گفته وي، باستانشناسان کار کاوش در محوطهاي به نام تنگاب 1 را آغاز کردند. کشف فضاهاي معماري شامل ديوارهاي ساختهشده از قلوه سنگ و ملات گل از دستاوردهاي کاوش در اين محوطه است.
سرپرست هيأت باستانشناسي سد تنگاب همچنين درباره تاريخگذاري اين محوطه افزود: معماري يافتشده به معماري دوره اسلامي شباهت دارد، اما سفالهاي يافتشده در سطح تپه متعلق به دوره ساساني است.
بنا بر اين گزارش، سد تنگاب در 12 کيلومتري شمالغرب فيروزآباد بر روي رودخانه فيروزآباد در مراحل پاياني ساخت است. اين سد از نوع سنگريزهاي خاکي به ارتفاع 55 متر از پي،10 متر عرض و 270 متر طول تاج است و عمليات اجرايي آن از اوايل سال 1376 آغاز شده است.
سد هايقر نيز با هدف تأمين آب شرب، صنعت و کشاورزي منطقه در فاصله 30 کيلومتري شهرستان فيروزآباد با مشارکت وزارت نيرو و وزارت نفت احداث ميشود.
فيروزآباد داقع در 93 کيلومتري جنوب غرب شيراز يکي از مراکز استقراري مهم در دوره ساساني بوده است و گفته ميشود اردشير ساساني حکومت خود را از اين نقطه از کشور آغاز کرده است.
115/
انتهای پیام/